Zagrebačka skupština raspravlja o dvoranama u Centru Cvjetni

Foto: Marko Todorov/Cropix

ZAGREBAČKI gradski zastupnici danas će se naći na 4. redovnoj sjednici Gradske skupštine. Dnevnim redom predviđeno je 14 točaka, među njima i odluka o javnim dvoranama u Centru Cvjetni. Dvorane su trebale služiti javnom interesu, no od izgradnje Centra zjape prazne. Zato je investitor, Hoto grupa, predložio da mu se te dvorane prepuste u zamjenu za dvije nove koje će se tek izgraditi tijekom druge etape gradnje.

Grad bi tako postao isključivi vlasnik tih novih dvorana, a taj je prijedlog komentirao i gradonačelnik Milan Bandić. "Ili ćemo dobiti dvorane ili ćemo dobiti pare, ali nas interesiraju dvorane. Zato idemo u by-pass od četiri godine da dobijemo u vlasništvo dvije dvorane 600x200 kvadrata. Za sada su dvorane investitorove koje nam je želio iznajmiti po nerealnim cijenama. Mi na to ne pristajemo i idemo tražiti dvorane u vlasništvo", rekao je Bandić dodavši kako točna lokacije novih dvorana nije toliko važna, svejedno radi li se o izlazu na Gundulićevu ili Ilicu. U slučaju da se nove dvorane ipak ne izgrade, Grad će dobiti naknadu od gotovo šest milijuna kuna od investitora.

Osim o dvoranama, zastupnici će raspravljati i o projektu izgradnje Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe i ostalim temama.

Već sutradan, u petak 30. kolovoza Zagrebačka skupština ponovo će održati sjednicu, i to tematsku, vezanu za sanaciju i plan oporavka Zagrebačkog Holdinga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.