Zagrebačka skupština prepustila Horvatinčiću dvije dvorane u Centru Cvjetni

Foto: Goran Mehkek / Cropix

GRADSKI zastupnici Grada Zagreba izglasali su prijedlog o prepuštanju dviju javnih dvorana u centru Cvjetni investitoru. Radi se o dvoranama koje su izgrađene tijekom prve etape gradnje Centra, a trebale su služiti javnom interesu, no od tada zjape prazne. Investitor je predložio da ih se prepusti Hoto grupi na raspolaganje, a zauzvrat će Grad u trajno vlasništvo dobiti dvije dvorane koje će se izgraditi tijekom druge etape projekta Cvjetni.

"Ako do 1. svibnja 2017. godine Hoto grupa ne dostavi dokaz da je vlasnik nekretnine i da je započela gradnju dvorana na temelju odobrenja, a u sklopu druge etape projekta Cvjetni, Hoto grupa se obvezuje doznačiti Gradu Zagrebu novčana sredstva u iznosu od pet milijuna i 840 tisuća kuna bez PDV-a", rekao je Bilić.

Darinko Kosor je u ime kluba HSLS-HSS istaknuo kako su 2008. godine jedino HSLS i HNS glasali protiv sporazuma o projektu Cvjetni, jer je bio krivo napravljen. No, za investicije su uvijek, a Cvjetni je na kraju ispao dobar projekt, kaže.

"Da je bilo pameti tada, ovih 800 kvadrata bi bilo u vlasništvu Grada Zagreba i tako bi pisalo u tom sporazumu, da Grad dobiva tih 600 plus 200 kvadrata i da ih ne mora rentati i da nisu u vlasništvu investitora već Grada. Ali, ono što danas imamo je realnost; da imamo taj blok, da je izgrađen, da je dobar i da se oni koji su demonstrirali protiv njega danas tamo parkiraju i piju kavu", rekao je Kosor.

Zastupnici danas imaju šansu popraviti stvari, dodaje Kosor.

"Ne možemo se vratiti unazad i unazad popraviti stvari. Ali možemo danas donijeti pametne odluke, za budućnost. Da ubuduće možemo ostvarivati javni interes u našim prostorima, u vlasništvu Grada Zagreba", rekao je Kosor.

Projekt Cvjetni hvali i Davor Štern s Bandićeve liste. Kaže kako je Horvatinčić izgradnjom svog Centra poljepšao dio grada koji je bio ruglo te je uz to otvorio radna mjesta.

"I ovime što danas radimo dajemo jedan dobar, svijetli primjer svim sredinama u Hrvatskoj kako se treba ponašati prema investitorima. Investitore treba nositi na rukama, danas im treba dati nagrade. Tvrdim da je Cvjetni trg i projekt gospodina Horvatinčića vratio život u grad. Centar grada je već polako bio počeo odumirati", rekao je Štern.

Ako se izgradnja novih dvorana iz bilo kojeg razloga ne realizira, Grad će prostore kupiti novcem koji će dobiti od Hoto grupe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.