Zabilježen 17. napad na istu katoličku crkvu u Sarajevu

Foto: FAH

NEPOZNATI počinitelji se u noći na utorak kamenovali crkvu svetog Luke Evanđelista u Sarajevu, razbivši nekoliko prozora, a iako policija poduzima mjere ne bi li pronašla izgrednike, simptomatično je da je posrijedi već sedamnaesti napad na tu crkvu, koja je još u izgradnji, kazao je Hini župnik Anto Jelić.

"Razbijena su stakla i policija traga za počiniteljima i to je sve što sada znam", kazao je Jelić, koji je u vrijeme napada bio na putu.

Prema informacijama iz policijskih izvora, vandali su prozore razbili kamenjem, nakon čega su se razbježali.

"Ovo je već sedamnaesti ovakav napad otkako je 2007. počela gradnja crkve", upozorio je Jelić, podsjećajući kako je crkva bila metom ne samo napadača koji su razbijali prozore nego i onih koji su krali stvari.

"Uvijek se tako dogodi, policija dođe i snimi, ponekoga privedu, no dosad nitko nije procesuiran", kazao je župnik koji duhovno skrbi za oko dvije tisuće vjernika uglavnom starije životne dobi.

Crkva sv. Luke Evanđelista smještena je u naselju Alipašino polje u novom dijelu Sarajeva i okružena je brojnim stambenim višekatnicama. Gradnja još nije dovršena, a trenutačno se pokušavaju prikupiti sredstva od oko 80 tisuća eura, koiko je potrebno za postavljanje fasade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.