Vjerski vođe ujedinjeno protiv gay parade : To je opasnost za moral albanske obitelji

ČINI se da će albanske homoseksualne udruge imati mnogo problema u organiziranju prve gay parade u toj državi. Nakon što je zamjenik ministra obrane poručio da ih treba "tuči palicama", protiv parade u Tirani su se izjasnili i vjerski vođe katolika i muslimana.

"Takva javna demonstriranja su zloupotreba sloboda i ljudskih prava i predstavljaju opasnost za moral i tradiciju albanske obitelji", kazao je glasnogovornik Albanske muslimanske zajednice Agron Hodža. Glasnogovornik Albanske biskupske konferencije je također kazao da "homoseksualnost ugrožava moral društva".

Albanske udruge za prava homoseksualaca su najavile da će 17. svibnja u Tirani održati "prvu albansku gej paradu". Nakon te najave zamjenik ministra obrane i lider Rojalističke stranke, koja je dio vladajuće koalicije, Ekrem Spahiu je kazao da je jedini njegov komentar na gej paradu da "njih treba pretući palicama".

Njegova stranka je, pak, jučer izdala priopćenje u kojem je napisala da je "homoseksualnost seksualna devijacija, porok, zlo i prokletstvo koje se ne može tolerirati". Albanija je u veljači 2010. godine usvojila zakon protiv diskriminacije homoseksualnih zajednica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.