Više od pola Hrvata želi da se Oluja slavi samo u Kninu

Screenshot: RTL

ČAK 52,7 posto građana smatra da bi se 20. obljetnica akcije Oluja trebala slaviti samo u Kninu, pokazala je anketa koju je za RTL provela agencija Promocija Plus na uzoru od 1300 ispitanika.

Da bi se 20. obljetnica Oluje istoga dana trebala slaviti i u Zagrebu i u Kninu smatra 21,1 posto ispitanika, dok njih 8,5 posto misli da bi najbolje bilo vojni mimohod u Zagrebu održati 4. kolovoza, dan prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Da bi se Oluja ove godine trebala obilježavati u Kninu, a dogodine u Zagrebu smatra 6,8 posto ispitanika.

Glavni motiv onih koji su samo za proslavu u Kninu je emotivne naravi. Naime, oni žele da Knin ostane simbol pobjede. Drugi je razlog novac. Četvrtina ispitanika smatra da je preskupo imati dvije proslave.

Oni koji jesu za dvije proslave - u Kninu i Zagrebu - smatraju da i glavni grad Hrvatske treba dostojanstveno obilježiti 20. obljetnicu pobjede, a kao drugi razlog navode politizaciju proslave u Kninu.

HDZ-u skloni ispitanici u više od 70 posto slučajeva su samo za proslavu u Kninu. Tek nešto više od 8 posto smatra da bi trebalo slaviti i u Zagrebu. No, zanimljivo je da su i SDP-u skloni birači više za proslavu isključivo u Kninu, nego za proslavu u oba grada.

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.