Video - Snježna mećava pogodila Plaški: Učenici ostali zarobljeni u školi

SNJEŽNA mećava danas je pogodila ogulinski kraj, a posebno teška situacija je bila u Plaškom gdje su učenici iz okolnih mjesta ostali zarobljeni u školi te se nisu mogli vratiti svojim kućama.



Od kolega sa Radio Ogulina doznajemo da je oko 40 učenika razmješteno po kućama u Plaškom te će u svoje domove moći tek kada prođe mećava. Jak vjetar je na nekim područjima stvarao snježne nanose visoke i do dva metra. Gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić je građanima poručivao preko radija da ne odlaze na put dok se situacija ne smiri.



Zbog velikih nanosa snijega je zatvorena cesta od Latina prema Plaškom. Snažni južni vjetar je Plaški i Saborsko potpuno odsjekao od svijeta. KAPortal piše da je vjetar počeo puhati još sinoć, a ojačao je oko 8 sati. Zameten u snijegu je bio ostao i kombi koji je prevozio djecu u školu pa ga se trebalo izvlačiti.



HGSS je izvijestio da je iz dubokog snježnog nanosa jednu ženu, no da su još četiri automobila zametena na cesti prema Saborskom. HAK izvještava da je za sav promet zatvorena cesta Josipdol-Saborsko-Poljanak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.