Venezuela na nogama: Oporba poziva na podršku uhićenom čelniku!

Screenshot: Youtube

OPORBA je ponovo pozvala u srijedu na mobilizaciju u Venezueli u znak podrške oporbenom čelniku Leopoldu Lopezu koji se dan nakon predaje trebao pojaviti pred sucem.

"Otpratit ćemo Leopolda koji je žrtva namještenog sudskog procesa", rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Caracasa Antonio Ledezma, drugi predstavnik oporbe predsjedniku Nicolasu Maduru, koji je od početka veljače pod pritiskom nakon početka studentske pobune protiv nesigurnosti, inflacije i nestašica.

Jedan predstavnik studentskog pokreta je putem društvene mreže Twitter pozvao na dolazak pred ministarstvo pravosuđa.

Lopez (42), utemeljitelj stranke Voluntad Popular, protiv kojeg je izdan uhidbeni nalog za ubojstvo i poticanje na zločin nakon manifestacije u kojoj su prošlog tjedna u Caracasu tri osobe izgubile život. On je jedan od najradikalnijih protivnika predsjednika Madura.

Lopez se u utorak predao policiji pred tisućama pobornika okupljenih u glavnom gradu.

Državna odvjetnica Luisa Ortega Diaz je na Twitteru u utorak navečer napisala da će "sljedećih sati državno tužiteljstvo pred sud izvesti građanina Leopolda Lopeza, uz poštivanje svih njegovih prava".

Taj oporbeni čelnik s diplomom Harvarda je dobio podršku oporbene koalicije Stola demokratskog jedinstva (MUD). Oni se zalažu za strategiju zauzimanja ulica kako bi vlast prisilili da odstupi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.