Velikogorički DC tuži Beusa Richembergha zbog klevete: "DC je stranka sa strašnim korupcijskim kapacitetima"

Foto: Facebook

VELIKOGORIČKO gradsko vijeće ponovo je odgodilo sjednicu. Kamen spoticanja i ovoga puta bilo je imenovanje ravnateljice dječjeg vrtića Ciciban.

Goran Beus Richembergh prozvao je koalicijske vjećnike za nezakonito djelovanje i političko pogodovanje zbog čega je udaljen sa sjednice.

"Demokratski centar je jedna klijentelistička stranka koja na ovome pokazuje da ima strašne korupcijske kapacitete. Činjenica je da je oblaćena gospođa Čačić kao dosadašnja ravnateljica dječjeg vrtića zbog toga što nije htjela plesati po njihovom diktatu, nije htjela birati poslovne partnere i dobavljače kako je to bilo u njihovo vrijeme. Sve je napravljeno da je se makne", rekao je Beus Richembergh.

Na ovakve prozivke reagirali su DC-ovci.

"Skandalozno je to što Goran Beus Richenbergh govori na račun DC-a s govornice. Na čitavom nizu sjednica gradskog vijeća, kada dođe do rasprave o dječjem vrtiću, našu stranku naziva korumpiranom. Vjerojatno je opterećen vlastitom strankom u kojoj se to dešava pa i sve druge stranke smatra takvima. Želim reći da ćemo podići sudsku tužbu zbog klevete, omalovažavanja stranke i uništavanja njenog ugleda", rekla je Tajana Amšl Zelenika.

Vesna Fabijančić Križanić i vjećnici SDP-a i HSLS-a zbog udaljavanja Beusa Richenbergha demonstrativno su napustili sjednicu čime je sruđen kvorum.

"Nije dobro kad se govore činjenice i kad se govori istina da netko smatra, a posebno predsjednica Gradskog vijeća da se radi o uvredi. Sada kada su vidjeli da nova ravnateljica neće biti izabrana jer je situacija u gradskoj vijećnici bila 13-13, a za svaku odluku treba većina, udaljavanjem vjećnika Beusa su stvorili situaciju da imaju većinu", izjavila je Fabijančić Križanić.

I neki vjećnici HDZ-a napustili su sjednicu što je još jednom pokazalo da u velikogoričkom HDZ-u djeluju dvije struje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.