Uspješno operirali pakistanskog dječaka sa šest nogu

LIJEČNICI su u Karachiju u Pakistanu uspješno operirali dječaka koji je prošlog tjedna rođen sa šest nogu. Vjeruje se da su dodatni udovi posljedica nepotpunog razvoja dječakova sijamskog blizanca.

Kako prenosi AFP, operacija uklanjanja viška nogu s dječaka trajala je osam sati, a operirao ga je tim od pet liječnika. Prije operacije su morali ustvrditi koji udovi pripadaju sijamskom blizancu, a koji su prave noge dječaka. Dječak se zasad dobro oporavlja na odjelu intenzivne njege. Liječnici zasad nisu sigurni hoće li mu biti potrebne daljnje operacije da bi mogao nastaviti normalan život.

Imran Shaikh iz Sukkura, otac dječaka, kazao je kako je cijela obitelj zahvalna što je dječak operiran i što mu je dana šansa za normalan život. Operaciju si siromašna obitelj, naime, sama ne bi mogla priuštiti. "Jako smo siromašni. Zahvalan sam vladi i liječnicima što su pomogli u uspješnoj operaciji mog djeteta", kazao je Shaikh te dodao kako će sina nazvati Umar Farooq.

Shaikh i njegova supruga, ujedno i rođakinja, u braku su četiri godine. Dječakova deformacija mogla bi biti upravo posljedica srodstva njegovih roditelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.