Ukinut kolegij Istraživačkog novinarstva na FPZG-u: Nedostatak kadrova i sredstava?

Foto: Shutterstock

NA Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu (FPZG) ukinut je kolegij Istraživačko novinarstvo, jedan od popularnijih kolegija koji su studenti novinarstva mogli upisati na drugoj godini studija, piše Maja Čirjak na Fairpressu.

Čirjak ističe kako se radilo o jednom od rijetkih kolegija koji je studentima novinarstva nudio "tračak nade i vjere u pravo novinarstvo", upoznajući ih s osnovama, ali i specifičnostima istraživačkog novinarstva u raznim medijima.

Kao razlog za ukidanje kolegija navode se "nemogućnost pronalaženja odgovarajuće zamjene za profesora" te nedostatak potrebnih financijskih sredstava.

Kolegij nije ukinut, već "zamrznut"

Odgovarajući na upite o ukidanju kolegija, Lidija Kos-Stanišić, dekanica FPZG-a, rekla je kako kolegij nije ukinut, već privremeno "zamrznut", zbog "objektivnih razloga".

Maja Čirjak ističe kako takva odluka može imati ozbiljne posljedice po studente novinarstva, tako što će im biti onemogućeno da vide "kakvo bi pravo novinarstvo trebalo biti".

"Novinarstvo, nekadašnja četvrta vlast, doživljava ozbiljnu degradaciju profesije i dovodi do novinara koji su u stanju napisati članak samo zato što na njihovoj diplomi tako piše", zaključuje autorica na Fairpressu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.