U Splitu otvoren 14. Croatia Boat Show: Ove godine recesijski i skromno

U SPLITU je danas otvoren 14. Croatia Boat Show. Daleko je od sjajnih izdanja na kakva je u najboljim danima Splićane naučio Vice Blagaić, no i samo organiziranje sajma veliki je pothvat, budući da su organizatori iz Profectusa razmišljali čak i o otkazivanju. Ipak, to se nije dogodilo, premda je splitska riva poprilično prazna, a rupu nisu nadomjestili ni brodovi Obalne straže te policije.

Blagaić najavljuje skori dolazak još nekoliko vrijednih plovila, koja bi trebala obogatiti splitski nautički sajam. Kad se svi brodovi skupe, sajam bi trebao biti duplo veći nego lani.

Kriza i recesija

U boljim danima Boat Showa, na otvaranje bi nagrnula hrpa slavnih i poznatih, spremnih da istresu novac za kakvu prestižnu jahtu ili makar pokažu interes, ako ne i odlučnost za kupovinu. Danas nije bilo takvih.

Dosta je proizvođača bankrotiralo i nestalo sa scene, kriza je pokosila i domaću brodogradnju, kojoj svakako nisu pomogle ni odluke stare Vlade s previsokim nametima. Umjesto da se potiče, kako to u nas obično biva, satralo se više-manje sve što je radilo.

Aston Martin i Maserati zamijenili Audi i Citroen

Ako će što pomoći, hostese su i dalje prekrasne. Pa i ako jahti i jedrilica i nema previše, oči se uvijek mogu napariti. Uz plovila, u splitskoj luci je izloženo i nekoliko modela Audija i Citroena. Nema ekskluzive kao prijašnjih godina kada su se izlagali bajoslovno skupi modeli Aston Martina i Maseratija. Sve je, dakle, u skladu sa sveopćim trendom stezanja kaiša, no svakako je najvažnije da Boat Show ide dalje i da Split nije izgubio svoj nadaleko najpoznatiji sajam.

Sveopćem nedostatku glamura i ekstravagancije pridonio je i nedolazak gradonačelnika Željka Keruma, inače velikog ljubitelja luksuznih jahti i skupih jurilica. Na otvaranje je poslao zamjenika Juru Šundova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.