U SAD-u preminuo doktor zaražen ebolom

Screenshot: YouTube

DOKTOR Martin Salia, kirurg koji se zarazio ebolom dok je radio u Sijera Leoneu, umro je danas u bolnici u američkoj saveznoj državi Nebraska. 44-godišnjak je u bolnicu u Omahi prevezen u subotu.

"Izuzetno nam je žao što vas moramo obavijestiti da je treći pacijent kojeg smo primili, doktor Marin Salia, preminuo", stoji u priopćenju bolnice, prenosi AFP.

44-godišnji američki državljanin zarazio se virusom dok je radio u Freetownu, glavnom gradu Sijera Leonea. Kada je zaprimljen u bolnicu već je patio od naprednih simptoma poput zatajenja bubrega i respiratornog zatajenja, prenosi RT.

"Čvrsto vjerujem da me Bog doveo ovdje"

U Omahi ga je liječio doktor Phil Smith koji je na svojem Twitter profilu napisao kako je prilikom liječenja koristio sve što mu je bilo na raspolaganju.

Doktor Salia dao je intervju tijekom travnja u kojem je govorio kako je za njega važno da pomaže ljudima u zemlji u kojoj je rođen.

"Prijavio sam se za posao ne zato što to želim, već što vjerujem da je to bio poziv i da Bog to želi. Čvrsto vjerujem da me Bog doveo ovdje. Poprilično sam siguran i uvjeren da se trebate osloniti na njega", kazao je Salia.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.