U Kairu uhićen duhovni vođa Muslimanskog bratstva Mohammed Badie

Foto: Guliver Image / Getty Images

EGIPATSKE vlasti zadale su još jedan udarac Muslimanskom bratstvu. Duhovni vođa Muslimanskog bratstva Mohammed Badie uhićen je u Kairu. Prema izvješćima do njegovog uhićenja došlo je u njegovom stanu. Badie se nalazio u bijegu od kada su vlasti krenule u lov na članove Muslimanskog bratstva. Prijete mu optužbe za poticanje nasilja i ubojstvo osam osoba koje su prosvjedovale ispred zgrada Muslimanskog bratstva, javlja BBC.

Država se nalazi u izvanrednom stanju nakon nemira koji su se događali od prošle srijede kada je u sukobima poginulo nekoliko stotina osoba. Proglašena su tri dana žalosti za 25 ubijenih policajaca na Sinaju koje su u zasjedu ulovili militanti. Jučer je živote izgubilo i 36 islamista koji su ubijeni tijekom transporta u zatvor izvan Kaira. Vlasti su prvo objavile da su zatvorenici poginuli u razmjeni vatre nakon što je konvoj napala naoružana skupina. Kasnije su objavili kako su stradali od plina suzavca koji je ubačen u kombi.

Vojska je u prošlu srijedu krenula rušiti kampove koji su nikli na trgovima gdje su se okupljali prosvjednici. Odgovor na rušenje je bio žestok. Sukovi su odnijeli gotovo 900 života. Među poginulima je više od 100 policajaca i vojnika. Prosvjednici su na ulicama jer žele povratak na vlast svrgnutog predsjednika Mohammeda Morsija.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.