Tri zrakoplova 12 sekundi dijelilo od sudara iznad Washingtona

AMERIČKE agencije za sigurnost letenja istražuju kako se umalo dogodio sudar tri zrakoplova u blizini Zrakoplovne luke Ronald Reagan u Washingtonu.

Federalna zrakoplovna uprava (FAA) je izvijestila da je loše vrijeme i veliki promet na glavnoj pisti promjena jučer popodne dovelo do "pokvarenog telefona" pa se umalo dogodio sudar tri zrakoplova. Washington Post piše da su tri zrakoplova uključena u incident bila od zračne kompanije US Airways. Dužnosnici su odmah najavili primjerene akcije kako bi se u budućnosti izbjegli slični slučajevi.

Kontrola leta je dva zrakoplova koja su uzlijetala usmjerila u smjeru trećeg koji je slijetao. US Airlines je objavio kako je u ta tri zrakoplova bilo 192 putnika i članova posade. Na sreću, svi zrakoplovi su sigurno prevezli sve putnike. U jednom trenutku se zrakoplov koji je slijetao našao na 2,7 kilometara od jednog i 4,5 kilometara od drugog zrakoplova. Jedan od stručnjaka je za Washington Post izračunao da je pri brzini od 702 kilometra na sat od sudara zrakoplove dijelilo samo 12 sekundi. No, u kontrolnom tornju su primijetili pogrešku i skrenuli zrakoplove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.