T-HT: S Hoto tornja nije pao dio fasade, oštećen je reklamni totem

HOTO-ov toranj u Savskoj opet predstavlja opasnost za prolaznike i zaposlenike. Ovoga puta nije palo staklo, nego komad fasade.

Kako doznajemo, odlomljeni komad pao je na tramvajsku prugu i nikoga nije ozlijedio.

Podsjećamo, u prošlih mjesec dana s iste su zgrade pale dvije stakle stijene. U prvome padu nitko nije ozlijeđen, a u drugome, koji se dogodio krajem lipnja, lakše je ozlijeđen zaštitar. Oštećeno je i jedno parkirano vozilo. Nakon toga su postavljene skele kako bi se spriječili slični incidenti.

Hoto grupa Tome Horvatinčića tada se ogradila od odgovornosti za pad staklene stijene jer je "društvo Hoto Zagreb, koje je ujedno bilo i vlasnik građevine Hoto Business Tower, prodano inozemnom investicijskom fondu prije sedam godina". Kako su napisali, za vrijeme njihova gospodarenja zgradom, redovito su obavljani svi radovi vezani uz njeno održavanje, uključujući i održavanje fasade.

Zgrada je u dugogodišnjem zakupu Hrvatskog telekoma.

T-HT: Nije pao dio fasade

Iz T-HT-a poručuju da se ne radi o padu komada fasade, već je došlo do manjeg oštećenja reklamnog totema koji se nalazi ispred zgrade. Također tvrde da nije bilo nikakve opasnosti za prolaznike.

"Netočna je informacija o padu komada fasade s poslovne zgrade u Savskoj u kojoj smo u najmu, a današnjim pregledom cjelokupne zgrade utvrđeno je kako nema novih oštećenja. Naime, u subotu, 14. srpnja, u večernjim je satima uslijed jakog vjetra došlo do manjeg oštećenja reklamnog totema koji se nalazi ispred zgrade prilikom čega se odlomio dio plastičnog okvira. Riječ je o minimalnoj materijalnoj šteti koja nije predstavljala opasnost za prolaznike i nema veze s ranijim incidentima vezanima za pad stakala".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.