Svjedok sa stilom: Franjo Luković na svjedočenje u Split - privatnim avionom!

FRANJO LUKOVIĆ, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, pojavio se neki dan na splitskom Općinskom sudu kao svjedok u slučaju Zlatni rat, koji se vodi protiv Ivice Karninčića, Pere Kraljevića i Ive Bočine.

Odluke logične i opravdane?

Luković je svjedočio na okolnosti poslovnih odluka koje su predmet optuženja, i to nakon što je obrana zauzela stav da optuženici nisu mogli ništa napraviti bez Zagrebačke banke, vlasnika 33-posto udjela u Zlatnom ratu.

Lukoviću se čini da su odluke bile poslovno opravdane i logične, no Državno odvjetništvo se s tim ne slaže pa Karninčića i Kraljevića, sredinom 90-ih čelne ljude Zlatnog rata i Bočinu, direktora firme Ture iz Postira, terete za zloporabu položaja i sklapanje štetnog ugovora te višemilijunsku štetu. 

Slučaj star 10 godina

Obrana je predala i novu financijsku dokumentaciju koju bi trebao pregledati vještak pa će se suđenje nakon toga nastaviti. Optužnica je dignuta prije 10 godina.

Luković je do Splita inače zaprašio privatnim jetom. Poveo je i svjedoka Miroslava Dragičevića iz Horwath Konzaltinga. Vrlo korektno, nisu zatražili da im sud obistini putni trošak za dolazak iz Zagreba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.