Svađa Šukera i Marasa; Maras: Vratili bi se na vlast da bi opet krali

Screenshot: HRT

PROCJENE Europske komisije o hrvatskom gospodarstvu bile su povod za svađu između ministra Gordana Marasa i HDZ-ovog saborskog zastupnika Ivana Šukera. Gostujući u radijskoj emisiji HRT-a U mreži prvog, obojica su, uz povišene tonove, iznijeli svoje viđenje tih procjena i, naravno, jedan drugome predbacivali nesposobnost i pljačku države.

Maras je tvrdio da je ova Vlada puno učinila i okrenula trendove ka pozitivi, dok je Šuker tvrdio da Vlada u tri i pol godine nije provela ni jednu strukturnu reformu te da je propustila povući novac iz europskih fondova. Optužila je Vladu da je uzela novac lokalnim zajednicama i dječjim vrtićima - da bi njime platila političke bodove, piše HRT.

"Hrvatski građani nemaju vremena za prodavanje magle. Hrvatska treba iskoristiti prednosti koje ima kako bi bila jedna od najprosperitetnijih u EU", rekao je Šuker.

Maras je optužio HDZ da ne zna što bi učinio da u ovom trenutku dođe na vlast. Istaknuo je kako se moraju stalno uspoređivati s prošlom vladom jer ta je vlada, rekao je, izgubila 11 milijardi BDP-a i ostavila za sobom kriminal. "Vratili bi se na vlast da bi opet krali", rekao je.

Šuker je izbjegao konkretan odgovor na pitanje hoće li, ako pobijedi na izborima, HDZ biti spreman na bolne rezove koji su očito nužni. Rekao je kako Hrvatska može servisirati sve svoje obveze, samo treba iskoristiti prednosti koje ima da bi bila jedna od najprosperitetnijih država u Europi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.