Suđenje svrgnutom egipatskom predsjedniku Mohammedu Morsiju počinje idućeg mjeseca

Foto: Guliver Image / Getty Images

SVRGNUTI predsjednik Egipta, Mohammed Morsi, naći će se pred sudom 4. studenog zbog optužbi za poticanje na ubojstvo i nasilje. Osim Morsija na sudu će se naći i 14 starijih članova Muslimanskog bratstva, javlja BBC.

Optužbe protiv Morsija odnose se na smrt najmanje sedam osoba tijekom sukoba oporbenih prosvjednika i članova Muslimanskog bratstva ispred predsjedničke palače u Kairu prošle godine.

Podsjećamo, prvi demokratski izabrani predsjednik Egipta, Mohammed Morsi u pritvoru se nalazi još od 3. srpnja ove godine kada ga je svrgnula vojska koja je uspostavila privremenu vladu. Od tada u Egiptu je poginulo na stotine ljudi u sukobima koji su se dogodili diljem zemlje. Sigurnosne snage silom su pokušavale rastjerati Morsijeve pristaše s ulica što je rezultiralo brojnim žrtvama.

Nakon što je jedno kratko vrijeme bio mir na ulicama neredi su ponovno počeli u petak kada je došlo do sukoba u centru Kaira ali i drugim dijelovima zemlje. Tada je pet osoba izgubilo živote a tijekom vikenda brojka se popela na više od 50 smrtno stradalih.

U posljednja dva mjeseca vlada je uhitila veliki broj istaknutih članova Muslimanskog bratstva te je i službeno zabranila njihovo postojanje, no i uz te mjere neredi ne prestaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.