Suđenje Horvatinčiću u petak počinje ispočetka

Foto: Sibenskiportal.hr

SUĐENJE Tomislavu Horvatinčiću zbog brodske nesreće u kojoj su poginuli talijanski nautičari Francesco Salpietro i Mariela Patelli nastavlja se u petak, potvrdio je za Index Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen.

"Sutkinja je bila dugo bolesna, imala je neku dosta tešku bolest. Horvatinčić nije odgađao proces, iako je i sam bio podvrgnut nekim operacijama. Ja sam čak mislio da će se promijeniti sudac, ali sutkinja je ipak ozdravila i zakazala za petak iduće ročište", objašnjava Došen razloge zbog kojih je zadnje ročište održano još krajem svibnja 2013. godine.

No, suđenje Horvatinčiću neće se nastaviti tamo gdje je stalo, već cijeli proces mora početi ispočetka.

"Po novom Zakonu o kaznenom postupku (ZKP) to sada ide ispočetka pa ćemo vidjeti što će točno biti. Ne znam hoće li se dokazi koji su već prezentirani samo čitati ili još jednom izvoditi. Pretpostavljam da se svjedoke neće iznova saslušavati, ali formalno suđenje počinje ponovo. Vjerojatno će se čitati ovo što je već provedeno", kaže Došen.

Podsjećamo, Horvatinčića se tereti da je 16. kolovoza 2011. u moru kraj Primoštena skrivio nesreću u kojoj je poginuo talijanski bračni par. Svojim gliserom Horvatinčić je naletio na njihovu jedrilicu, prilikom čega su Talijani ubijeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.