Studenti u Beogradu prosvjedovali protiv haškog suda zbog slobode za Gotovinu, Markača i Haradinaja

Screenshot i video: YouTube

VIŠE tisuća studenata okupilo se u Beogradu na prosvjedu protiv Haškog suda, povodom oslobađajućih presuda izrečenih Ramušu Haradinaju, Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Na prosvjedima su sudjelovali studenti sa sveučilišta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu Kragujevcu i Kosovskoj Mitrovici, javlja B92. Pridružio im se ministar pravde Nikola Selaković, a na ulice su izašli i predstavnici ekstremističkih organizacija Obraz i Naši 1389.

Prosvjednici su predsjedniku parlamenta Nebojši Stefanoviću predali peticiju kojom zahtijevaju sazivanje izvanredne sjednice i donošenje Rezolucije o osudi presuda Haškog tribunala. Studenti traže veći angažman na poboljšavanju prava i položaja Srba u zemljama regije, kao i podršku obiteljima Srba optuženih u Haagu.

"Ako ne dignemo glas, doživljavat ćemo nepravdu sve više i više. Sve više ćemo imati žalbi na postupke haškog suda koji su vođeni protiv državljana Srbije", izjavio je ministar pravde Selaković, kazavši da je na prosvjed došao kao građanin kojeg je zaboljela nepravda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.