Strauss-Khan: Offshore zone su pogubne za financijski sustav, one su stanice raka

Foto: Arhiva

OFFSHORE zone imaju poguban utjecaj na svjetski financijski sustav, smatra bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), francuski ekonomist Dominique Strauss-Khan.

On je, u intervjuu agenciji Itar tas i televizijskoj postaji Rusija 24, ocijenio da njihovo iskorjenjivanje za sada nije moguće, jer ne postoji politička volja.
 
"Offshore zone utječu na cjelokupan svjetski financijski sustav, one su stanice raka", naglasio je Strauss -Kahn i dodao da je poznato da velika poduzeća nalaze način da izbjegnu plaćanje poreza, što je potpuno legalno, korištenjem offshore zona.
 
"Pri tome, offshore zone ne koriste samo bogati ljudi, poduzeća i financijski sustavi, one su korisne i za države. I baš zbog toga, one i dalje postoje", dodao je on.
 
Komentirajući borbu protiv offshore zona, koju su više puta najavljivali mnogi svjetski lideri, Dominique Strauss Kahn je primijetio da su te najave bile proturječne stvarnoj praksi mnogih država koje koriste takve zone za svoje interese.
 
On je naveo da je upravljanje državnim poduzećima centralizirano u ministarstvima, koja, ipak, žele da poduzeća zarađuju što više novca, i ako je za to potrebno primjenjivati ​​zakonska porezna pravila, koja su nemoralna sa stanovišta zdravog razuma, tvrtkama je dozvoljeno da to rade .
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.