Stranka umirovljenika: Gdje je nestao IDS nakon Kajinovog "tsunamija"?

STRANKA UMIROVLJENIKA pita se gdje je nestao IDS nakon što je njihov saborski zastupnik Damir Kajin dva dana nakon najave rasta PDV-a na 25 posto kazao da bi to bio "čisti promašaj".

"PDV od 25 posto bio bi čisti promašaj kao i porez na imovinu te dodaje da će se najavljeno oporezivanje pretvoriti u porez na sirotinju.  Zbog poreza na imovinu bojim se da će najviše stradati Istra. Ljudi su se cijeli život odricali i radili da bi stvorili nešto za sebe i svoje. Tko će to na kraju platiti? Bojim se da će na kraju ponajviše platiti umirovljenici", podsjećaju na Kajinove riječi iz SU-a te ističu kako je to bilo prvo i zadnje javno progovaranje Kajina "nakon čega mu je njegov predsjednik Jakovčić na vrlo fin način začepio usta isto tako javno izjavom: 'Kajin je zaboravio da više nije u oporbi!'".

"Sve nam se može vratiti kao tsunami"

Pišu da je Kajin u jednoj rečenici opisao kuda vodi ovakva socijalna i gospodarska politika sadašnje Vlade. "Bolje je da danas kažem istinu nego da sutra govore građani koji će danas sve poduprijeti, ali nam se sutra sve može vratiti kao tsunami", podsjećaju iz SU-a na Kajinove riječi prije nego je "naglo zašutio".


"Nažalost samo 100 dana kasnije došao je Kajinov najavljivani tsunami. Zbog povećanog PDV-a uslijedila su nova poskupljenja, sve je veći  broj građana koji po namirnice idu u Italiju i BiH gdje su skoro svi hrvatski proizvodi nakon povrata njihovog PDV-a (u BiH iznosi 17 posto) upola jeftiniji nego u RH", pišu iz SU-a te dodaju kako se preko granice jeftinije može naći kompletan program Podravke, Dukata, Sirele, Francka kao i lijekovi naših Belupa i Plive.

"Skuplji krediti, struja i komunalije"

"U 2012. smo ušli sa skupljim kreditima, poskupjela je struja, plin u najavi je i poskupljenje vode. U većini gradova i skupljim komunalijama. Brašno, ulje i šećer poskupjeli su od 25 do 30 posto, osvanule  su nove cijene mlijeka i mliječnih proizvoda, čokolade, deterdženata, dječjih pelena, mlijeko i mliječni proizvodi poskupjeli su do 20 posto, konditorski proizvodi oko 20 posto, a deterdženti do 10 posto", nabraja koordinator SU-a za 5. izbornu jedinicu Saša Šnajder i dodaje da su osnovi prehrambeni proizvodi u prosjeku skuplji za 30 posto.

"O svemu ovome, Stranka umirovljenika glasno je govorila i ukazivala i prije 'Kajinovog tsunamija' na teške i grube poteze ove Vlade prema ionako izvaranim i osiromašenim umirovljenicima bacajući ih na samo dno socijalne skale", pišu iz SU-a te dodaju da je za manju "tjednu torbicu" osnovnih namjernica prije par mjeseci bilo potrebno izdvojiti 460, a da danas za nju plaćamo 600 kuna. "Stvara se sumnja ali ne želimo vjerovati da možda nije jedna od ovakvih 'potrošačkih' torbica završila negdje u Istri, pa se pitamo: Gdje je nestao IDS?", zaključuju iz SU-a.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.