Sramotno! Žele nas predstavljati u Europi, a tvrde da je BiH dio Hrvatske!

Foto: HSP dr. Ante Starčević

DUBROVAČKI HDZ uoči lokalnih izbora potpisao je koalicijski sporazum s HSP-om dr. Ante Starčević i HSLS-om. Na ceremoniji koja je upriličena povodom potpisivanja sporazuma riječ je mimo protokola uzeo Željko Koroman, član predsjedništva HSP-a dr. Ante Starčević, i počeo se razbacivati izjavama kakvih se ne bi posramila ni njegova stranačka šefica Ruža Tomašić.


Sve okupljene na početku svog govora Koroman je pozdravio u ime svoje šefice Tomašić i predsjedništva stranke, a u njihovo ime prenio je i "poseban pozdrav od onog dijela hrvatskog naroda koji živi u onom drugom dijelu domovine Hrvatske koji se zove Bosna i Hercegovina". 

Da ovo retoričko aneksiranje tuđeg teritorija nije samo lapsus, Koroman je potvrdio koju minutu kasnije, kada je ponovio istu stvar: "Pravaši i demokršćani pozivaju sve one koji su zabrinuti za Republiku Hrvatsku i za onaj njen drugi dio, za koji sam rekao da se zove BiH".

Podsjećamo, Ruža Tomašić, koja se nalazi na HDZ-ovoj listi za izbore za Europski parlament, nedavno se "proslavila" šovinističkim tvrdnjama da je "Hrvatska za Hrvate, a ostali su gosti", te da bi se "oni koji pljuju Hrvatsku, a od nje žive trebali iseliti". Okomila se i na SDSS-ovca Vojislava Stanimirovića, kojeg je optužila da je četnik.


"Ovo je drugo poluvrijeme rata, a neprijatelj je puno opasniji"

Na sličan način mržnju je nastavio širiti i član predsjedništva Tomašićkine stranke Koroman. Nije se, međutim, zaustavio samo na tvrdnji da je BiH dio hrvatskog teritorija. Za Koromana Domovinski rat još nije završen, a aktualni neprijatelj, odnosno hrvatska vlada okupljena u lijevu koaliciju, puno je opasniji od neprijatelja iz devedesetih!

"U ime naše predsjednice i svih dužnosnika pozivam da prepoznamo da je ovo drugi dio istoga Domovinskog rata. Sada je municija malo drugačija, ali je situacija puno opasnija, perfidnija i agresivnija. Pravo glasa jedino je oružje koji hrvatski narod ima, iskoristimo ga. Budimo obzirni prema tom pravu za koje su neki dali dijelove tijela, a mnogi izgubili i živote. Kao što je 90-ih bila obveza uzeti pušku u ruku, danas je obveza izaći na izbore. Hrvatsku smo branili 90-ih, obranimo je i sada u drugom poluvremenu tog istog rata, kada imamo puno opasnijeg neprijatelja i onda će biti uz nas i bog i hrvatski narod", kazao je Koroman, te za svoje ratno huškanje pobrao aplauz.

"Moraju se okupiti svi koji neće dopustiti da nam promjene svjetonazor"

Predstojeće lokalne izbore Koroman je opisao kao priliku da "konačno okupio sve ono što voli i diše za Hrvatsku, sve ono što nas je dosad održalo na ovim prostorima".

"Moraju se okupiti svi oni koji neće dopustiti da nam promjene svjetonazor koji nam sada pokušavaju mijenjati. Na ovim prostorima nije nas održalo ono što netko naziva mačem, puškom i topom. Da, bez toga ne bi išlo, ali to je samo 20 posto, po našem mišljenju. Ostalih 80 posto je vjera u boga, obitelj, narod, dom, domovinu. Danas nam na razne načine pokušavaju mijenjati taj svjetonazor i zato se okupljaju oni koji baštine izvorište hrvatske državotvorne misli, a to su pravaši i demokršćani. To je nešto što nema alternative", kazao je Koroman.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.