Splitski HSS ostao bez predsjednika zbog presude za obiteljsko nasilje

TEK ŠTO su izabrali vodstvo stranke u Splitu, HSS je ostao bez predsjednika Željka Sikirce. Prema optužnom prijedlogu splitskog Općinskog državnog odvjetništva prošlog je tjedna nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od devet mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine zbog obiteljskog nasilja.

Kao odgovoran političar, Sikirica je zamrznuo članstvo i o neugodnosti obavijestio šefa županijskog HSS-a Tonča Božanića, koji je večeras bio prezauzet pa nije stigao komentirati ovaj slučaj. Komentar nam nije dao ni Sikirica. Problem je što se postupak još uvijek vodi jer će na presudu uložiti žalbu. Kada se slučaj pravomoćno okonča, Sikirica nam je obećao kazati koju o svemu.

Nakon Sikirice splitski HSS preuzima dr. Ivo Šimunović?

Državno odvjetništvo optužilo ga je za udaranje supruge i zapuštanje sinova, koji inače posljednjih sedam godina žive s njim, a ne s majkom. Sikirica je u svoju korist sudskim putem izborio i alimentaciju jer sam podiže sinove bez financijske pomoći svoje bivše supruge koja se preudala. Premda je i Centar za socijalnu skrb dao nalaz u njegovu korist, sud se priklonio iskazu oštećene i njezinih roditelja, koji inače nisu bili svjedoci događanja.

Sikiricu je, inače, prijavila supruga dok je trajao postupak o skrbi nad sinovima. Slučaj se dosta dugo istraživao, dok konačno nije dignuta optužnica početkom 2011. godine. Sikirica je zbog toga najavio povlačenje iz aktivne politike, no koncem ožujka 2012. godine izabran je za šefa HSS-a u Splitu. Za svog nasljednika predložit će potpredsjednika dr. Ivu Šimunovića, vrsnog ekonomskog stručnjaka i dugogodišnjeg profesora splitskog Ekonomskog fakulteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.