Spitski Dom zdravlja bez plaća

Ilustracija: Arhiva

650 DJELATNIKA Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije još nije dobilo plaće za srpanj, a kada će im se one isplatiti "ne zna se". Naime, HZZO još uvijek nije isplatio nužnu glavarinu u iznosu od 6 milijuna kuna, a toliki minus Dom zdravlja sam ne može pokriti.

Upravo zato, premda su po zakonu bili dužni plaću svojim djelatnicima isplatiti do 15. ovog mjeseca, to se nije dogodilo. Ravnatelj županijskog Doma zdravlja Dragomir Petric kaže kako je ovo prvi put da su došli u ovakvu situaciju. Petric kaže kako ga najviše smeta to što ih nitko nije ni upozorio na ovu situaciju, a kome se obratiti to ne zna. Situacija je jednaka i kod privatnih koncesionara, ali i u drugim Domovima zdravlja u Hrvatskoj, otkriva nam Petric. Za sada nitko od njih ne može ništa, osim čekati.

"Radi se o prevelikom novcu kojeg mi nemamo gdje ni posuditi, niti nam netko to može dati na par dana. Najgore je što nema nikakvih informacija. Radi se o velikom broju ljudi. Ima oko 5.000 liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Hrvatskoj i isto toliko medicinskih sestara", kaže Petric.

Iako iz HZZO-a tvrde kako su sredstva upućena u riznicu, ona do danas nisu sjela na račun Doma zdravlja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.