Slamka spasa: Sestre Zaninović krstile novi brod u floti Jadroplova

SESTRE Ana i Lucija Zaninović, hrvatske taekwando reprezentativke, bile su popodne kume posljednjem brodu kojeg je Brodosplit sagradio za Jadroplov. Brod je ponio ime Solin, a radi se o handymax bulk carrieru dimenzijama istovjetnom Svetom Dujmu, koji je ponio laskave nagrade.

Solin je prvi brod u splitskom škveru ugovoren nakon skidanja zabrane Bruxellesa

Solin je prvi ugovoreni brod u Brodosplitu nakon skidanja zabrane iz Bruxellesa. Vijest o njegovoj gradnji s radošću je škveranima u veljači 2011. godine donijela tadašnja premijerka Jadranka Kosor. Zapelo je odmah s financiranjem, u međuvremenu je došlo i do promjene menadžmenta Jadroplova. Umjesto preplaćenog Stipe Papića, u fotelju direktora zasjeo je Branimir Kovačić, koji je prije toga bio šef prodaje u Brodosplitu.

Danas su se uz sestre Zaninović fotografirali bivši, a i danas vrlo bliski suradnici. Direktor škvera Srđan Kovač i direktor Jadroplova Branimir Kovačić.

Prave kume: Pobjednički duh sestara Zaninović za tračak optimizma posustaloj brodogradnji

Još se ne zna što će biti s Brodosplitom, a nije baš najjasnija ni sudbina Jadroplova, koji također bilježi loše poslovne rezultate. Ako ništa drugo, makar su kume sretno odabrane. Za nadati se da će pobjednički duh sestara Zaninović unijeti tračak optimizma u posustalu hrvatsku brodogradnju i brodarstvo i da će Solin zaista postati slamka spasa za splitski škver. Posao koji im je bio potreban da prežive do nekih boljih dana...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.