Sindikat traži 700.000 kuna za TESU i isplatu plaća radnicima

Foto: FAH

POVJERENIK Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije u pulskom Uljaniku Rajko Kutlača izjavio je u utorak kako očekuje da će vijećnici pulskoga Gradskog vijeća na sjednici u četvrtak dignuti ruke za isplatu 700 tisuća kuna Tvornici električnih uređaja i strojeva (TESU), što bi bilo dovoljno za isplatu jedne plaće koju stotinjak radnika nije dobilo od ožujka.

Kutlača je na konferenciji za novinare u Puli rekao kako tu nije riječ o novcu koji "grad daje iz svojeg portfelja", nego o izmjeni ugovora između TESU-a i grada kojim je ta tvrtka prije nekoliko godina gradu prepisala zemljište na ime duga za komunalnu naknadu i vodne doprinose. Istaknuo je kako je zemljište i tada vrijedilo znatno više od duga.

Tražit će isplatu 700.000 kuna TESU-u

"Na zahtjev TESU-a sada će se na sjednici Gradskog vijeća tražiti da se taj ugovor revidira tako da grad isplati tvrtki 700 tisuća kuna", rekao je Kutlača, dodajući kako to nije novac koji će grad darovati TESU-u, nego novac te tvrtke koji "stoji kod grada i koji je ugovorom iz 2013. godine prešao na stranu grada".

Kutlača je danas izražio žaljenje što se stanje u vezi sa sudbinom te tvrtke, čiji su radnici dobili zadnju plaću za veljaču, još nije promijenilo.

"TESU danas i dalje radi jer su zaposlenici odlučili nastaviti raditi i time ispuniti svoju obvezu prema kupcima jer su svjesni da jedino od njih i od tržišta mogu živjeti", rekao je Kutlača, dodajući kako su radnici TESU-a zadnju plaću dobili za veljaču te da bi ovih dana trebali dobiti plaću za ožujak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.