Sindikat nezaposlenih trgovačkim lancima: Donirajte robu kojoj ističe rok valjanosti

Ilustracija: AFP

SINDIKAT nezaposlenih Hrvatske pokrenuo je inicijativu za doniranje prehrambenih i higijenskih proizvoda s kratkim rokom valjanosti od strane velikih trgovačkih lanaca. "Mi smo uočili da veliki centri naprosto palete hrane kojoj još nije istekao rok valjanosti totalno uništavaju", pojasnila je predsjednica SNH-a Marija Jelinčić kako je došlo do ove ideje.

Sindikat je uputio otvoreno pismo velikom broju trgovačkih lanaca koje djeluju u Hrvatskoj da takvu hranu, ali i higijenske proizvode doniraju onima kojima je najpotrebnije, a kojima je, kako ističu, bijeda i siromaštvo širom otvorila vrata.

Odgovore od nekih trgovačkih lanaca u SNH-u su već dobili, ali konkretnih akcija još nema. Jelinčić ističe kako su saznali da bi nekim trgovačkim lancima mogao biti problem voditi odvojeni konto donacija, ali u Sindikatu nezaposlenih Hrvatske su se dosjetili rješenju i za taj problem.

"Ako oni ne mogu takvu jednu službu oformiti, mi smo spremni preuzeti organizaciju i dogovornost od samog prijema robe do distribucije stvarno onom kome treba", rekla je Jelinčić. Iz SNH-a ističu kako je u zemljama Europske unije ovakva praksa uobičajena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.