Sindikat nezaposlenih traži Mrsićevu ostavku

Foto: Ronald Goršić / Cropix

SINDIKAT nezaposlenih Hrvatske i koalicija "Svi zajedno" zatražili su ostavku ministra rada i mirovinskoga sustava Miranda Mrsića.

"To je bešćutna i bahata odluka o povećanju broja državnih dužnosnika i istodobnom povećanju plaća i do 20 posto onima koji su naglo preopterećeni poslom", rekla je za Media servis predsjednica Sindikata nezaposlenih, Maja Jelinčić i dodala:

"Sadašnja Vlada, koja se kiti naslovom socijaldemokratske, kroz ovo povišenje plaća državnim dužnosnicima i do 20% zapravo je pokazala ponovo svoje pravo lice, odnosno da nije niti pravna, niti socijalna, a s time niti demokratska", kaže Jelinčić.

SNH i "Svi zajedno" smatraju da duga čekanja o pozitivnim gospodarskim pokazateljima više nisu opcija jer, kako navode: "Danas moramo jesti, plaćati visoke komunalne račune, a nemamo radno mjesto i plaću".

"Država nema strategiju razvoja, a i ova Vlada, kao i sve prethodne u ovih 20 godina, zapravo ništa ne radi na planu zapošljavanja već sistematski radi na osiromašenju građana", rekla je Jelinčić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.