Sindikalisti i Uprava Brodosplita kod predsjednika Josipovića

Foto: Hina

S PROBLEMIMA i cijelom situacijom u Brodosplitu danas će se upoznati i predsjednik Hrvatske Ivo Josipović. On će, naime, u Uredu predsjednika primiti izaslanstva sindikata, ali i Uprave Brodosplita. Evo što od sastanka očekuje predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonko Šegvić.

"Ne tražim da se napravi bilo što za mene. Tražim da se napravi za našu djecu i budućnost sindikalnog pokreta i demokracije u Hrvata, tražim da intervenira na nezakonite radnje koje se događaju u hrvatskoj brodogradnji i nepoštivanja ugovora o privatizaciji Brodosplita", kazao je Šegvić.Nekad je u splitskom škveru radilo 3.400 ljudi.

Trenutno je dvije tisuće zaposlenih, od kojih će većina do kraja godine dobiti ugovore na neodređeno, dok će ih 500 biti angažirano na određeno vrijeme. Radnici Brodosplita su proteklih tjedana prosvjedovali zbog novog načina isplate plaća, a buru je izazvalo i traženje Uprave škvera za odobravanjem čak 4.500 radnih dozvola za strane radnike koji bi sljedećih godina u Brodosplitu radili. No, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić jasno je rekao da se takve dozvole neće izdavati dok god kod nas ima nezaposlenih, a stručnih radnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.