Senzacionalni transfer na pomolu: Dr. Duje prelazi u Tomasovićev HDSSD?

ČINI SE da unatoč seriji poraza koje je doživio na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, dr. Duje još nije rekao zadnju. Index je u posjedu fotografije koja dr. Duju prikazuje u ugodnom druženju u Saboru s kolegama liječnicima. Dr. Dinko Burić iz Glavaševog HDSSB-a Marasovićev je saborski kolega, a dr. Hrvoje Tomasović, predsjednik novoosnovanog HDSSD-a, nove dalmatinske regionalne stranke, kolega dr. Duje iz splitske bolnice.

Nova prilika za dr. Duju u HDSSD-u?

Je li na pomolu senzacionalni transfer dr. Duje iz HDZ-u Tomasovićev HDSSD? Premda nijedna strana to nije htjela ni potvrditi, ali ni demantirati, prelazak dr. Duje ne bi previše iznenadio. Marasović je, naime, u HDZ-u nakon unutarstranačkih izbora izgubio sve pozicije i teško je za očekivati da će ih uspjeti povratiti. Što, dakle, dr. Duje može očekivati nastavi li i dalje s političkim radom u HDZ-u? Svakako ne previše. Eventualni transfer u HDSSD dr. Duji bi donio još jednu priliku. Ako ništa, makar bi se mogao za godinu dana natjecati za gradonačelničku fotelju, što je luksuz koji mu HDZ sigurno neće priuštiti. 

Tomasović dobija saborskog zastupnika, Marasović priliku da se natječe za gradonačelnika?

Marasović bi se u novoj stranci oslobodio i stege, koja ga je u HDZ-u gotovo potpuno ugušila! U HDSSD-u bi, pak, mogao prodisati punim plućima. Nova dalmatinska stranka dobila bi tako svog prvog saborskog zastupnika, a dr. Duje priliku da se natječe za splitskog gradonačelnika. Je li to ponuda koja se ne može odbiti? Saznat ćemo valjda uskoro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.