Šatoraši optužuju: Milanović je zabranio klapi Sv. Juraj da pjeva na Trgu

Foto: Index

ZBOR udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je uoči skupa izrazio duboko razočarenje što su, kako su priopćili, premijer Zoran Milanović i ministar obrane Ante Kotromanović zabranili nastup klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" na Skupu zajedništva, koji na središnjem zagrebačkom trgu počinje u 19 sati.

"Jučer, u Okučanima, premijer Milanović pružio je ruku pomirenja prisutnim braniteljima, no da je to sve bila predstava za medije dokazuje današnji premijerov postupak kada je zajedno sa ministrom Kotromanovićem zabranio klapi Sv. Juraj da održi koncert danas na Trgu bana Josipa Jelačića", navode iz Zbora.

Izražavaju žaljenje što premijer, kako kažu, nije informiran o braniteljskim problemima, te se pitaju je li premijer, ako nije informiran o problemima branitelja koje već mjesecima branitelji javno iznose, informiran o problemima ostalih građana Hrvatske.

"Jučer, kao i danas, svima je bilo kristalno jasno da premijer nema dobre namjere te da je njegov dolazak do branitelja samo dio predizborne kampanje", ističe u priopćenju predsjednik Zbora Dražimir Jukić.

Spomenimo, klapa "Sveti Juraj" - Hrvatske ratne mornarice osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu i danasdjeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske. Klapu prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, kulturnih manifestacija, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga itd.

Kako su Indexu kazali iz Vlade RH, o angažmanima klape odlučuje MORH, a ne premijer. I zamjenik ministra Matića, Bojan Glavašević, osvrnuo se na tvrdnje šatoraša.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.