Santorum i Gingrich se povlače iz republikanske kampanje: Romney sigurno korača prema pobjedi

RICK SANTORUM odlučio se danas povući iz kampanje za republikanskog kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u, javlja CNN. Prema izjavama dvojice njegovih savjetnika, Santorum se pomirio s činjenicom da je Mitt Romney najvjerojatniji republikanski kandidat i da više nema šanse pobijediti ga, ma koliko uložio u kampanju. 

Službeno priopćenje o povlačenju očekuje se večeras u Pennsylvaniji, gdje će se Santorum obratiti svim svojim biračima. Inače, cijeli je protekli vikend proveo sa svojom 3-godišnjom kći, koja je hospitalizirana zboj jake upale pluća.

Santorum je tako prekinuo kampanju u kojoj je ionako jedva držao korak s Romneyjevom mnogo bolje organiziranom kampanjom.

Gingrich: Odustajem! Više nemam šanse

Njegov protukandidat Newt Gingrich također je najavio povlačenje iz kampanje, priznavši da je pobjeda protiv Romneyja "nemoguća misija". Kampanja za republikanskog kandidata na izborima za predsjednika tako je spala na "dva slova" - Mitta Romneyja i Rona Paula.

Iako je i Ron Paul odavno shvatio da nema prevelikih šansi, odlučio je ostati u kampanji.

Romney je dosad prikupio čak 660 delegatskih glasova, dok je Santorum, njegov prvi pratitelj u kampanji, prikupio njih svega 281.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.