Samo devet radnika iz BiH ima putovnice, neizvjestan polazak prema granici s Hrvatskom

Screenshot: YouTube (KlixTV)

NAKON neprospavane noći oko 150 radnika iz četiri poduzeća Dite, Aide, Konjuha i Livnice čelika, traži da u Orašje dođu novoizabrani predsjednik Skupštine TK Senad Alić, potpredsjednik Skupštine TK Slađan Ilić i predsjednici klubova parlamentarnih stranaka kako bi sa njima održali sastanak, javlja Klix.ba.

Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata Dite poručio im je da "sa sobom povedu novog mandatara za saziv Vlade TK".

"Oni znaju tko je to, i da mu radnici odmah kažu koja četiri prioritetna zahtjeva mora riješiti već u januara 2015. godine", poručio je Mehmedović.

Nije poznato kada će i hoće li radnici krenuti prema granici sa Hrvatskom jer tek njih devet ima važeće dokumente.

"Puno je radnika sa ozljedama, faktički desetkovani smo. Mi koji imamo putovnice nećemo ostaviti naše radne kolege. Pratit ćemo što će se događati tokom dana. U Tuzli se okupljaju naše kolege, daju nam podršku i to nam u ovom trenutku puno znači", kazao je Mehmedović za Klix.ba.

Radnici imaju informaciju da će im biti omogućen ulazak u Hrvatsku te da će biti smješteni u blizini Županje. Primili su informaciju i da je jednokratna pomoć uplaćena na račune centara za socijalni rad u Tuzli i Živinicama. Sada poručuju kako novac više nije u pitanju.

"Sa nama se ne mogu igrati. Nismo mi djeca. Neka danas dođu u Orašje, neka vide 70 kilometara koje smo prepješačili i neka održe sastanak sa nama", poručio je  Mehmedović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.