SNSD pozvao građane da se izjasne kao državljani Republike Srpske

Foto: poskok.info 

IZJAVE predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP BiH) Zlatka Lagumdžije da Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zahtjevom za smjenu kadrova Srpske demokratske stranke (SDS) u državnim  institucijama želi krizu iz Republike Srpske (RS) prenijeti na Bosnu i Hercegovinu potpuno su neutemeljene, ustvrdila je zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini RS-a Dušica Savić. 
 
"U Republici  Srpskoj ne postoji, niti je postojala kriza, pa se ona ni ne može prenijeti na BiH", naglasila je Savić dodajući da je žarište političke krize Federacija BiH, što se svakodnevno i potvrđuje. Dodala je da je SND od 2006. do 2010. godine kao stranka samostalno funkcionira na državnom nivou i "bez problema štiti interese RS".
 
"Mi to možemo i ubuduće bez SDS-a na čiju smo molbu sklopili sporazum o uslagašenom djelovanju na nivou BiH. Jer ne možemo ostati u savezu sa strankom koja ne poštuje potpisane principe“, kazala je Savić. Pred predstojeći sastanak BiH lidera koji će se na poziv europskog povjerenik za proširenje Štefan Fülea održati 1. studenog u Bruxellesu , Savić je ponovila stavove lidera SNSD-a Milorada Dodika kako RS ostaje kod principa oko direktnog izbora člana Predsjedništva BiH iz RS.
 
"Na taj način, ukoliko dođe do usaglašavanja stavova u Federaciji BIH moglo bi se doći do rješenja za provedbu presude u slučaju ''Sejdić-Finci''.  Republika Srpska, ponavljam, prihvatit će svako rješenje oko kojeg se dogovore političke stranke u Federaciji BiH, a koje će onemogućiti da predstavnici jednog, biraju predstavnike drugog naroda za  Predsjedništvo BiH”, izjavila je Savić.
 
Zastupnica SNSD-a u Narodnoj skupštini RS u ime te stranke pozvala je građane RS da se odazovu predstojećem popisu stanovništva.
 
"Osim nacionalne i vjerske pripadnosti, podsjećam građane RS da je njihovo i obaveza da se prilikom popisa izjasne kao državljani RS“, zaključila je Savić. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.