SDP-ovci se mijenjaju u splitskom Gradskom vijeću: Čepo van, Kralj unutra

Screenshot: YouTube/STV

SASVIM neočekivano, uoči sjednice splitskog Gradskog vijeća, donijeta je odluka o zamjeni u SDP-ovom taboru. Gojko Čepo, jedan od najvećih i svakako najžešći kritičar Marijane Puljak i njezine liste Za pametne ljude i pametan grad, napušta Vijeće, a na njegovo mjesto uskače Bojan Kralj, tajnik Foruma mladih SDP-a.

Privatni razlozi

Čepo je zatražio da mu se mandat stavi u mirovanje, što znači da se može vratiti nakon šest mjeseci pauze, kao što je to primjerice napravio don Ivan Grubišić, kojeg je u Gradskom vijeću vrlo angažirano mijenjala Maja Dvornik.

O čemu se radi, zbog čega Čepo napušta Vijeće, nismo, nažalost, od njega uspjeli doznati.

"Radi se o privatnim razlozima i molio bih da se to respektira", kazao je Čepo.

I Čepo i zamjena zaposleni u gradskim firmama

Čepo spada u red mladih SDP-ovih snaga poniklih uz Marina Jurjevića Baju, dugogodišnjeg šefa splitskog SDP-a. Ovo mu je već drugi mandat u Gradskom vijeću.

Gradonačelnik Ivo Baldasar uzeo ga je najprije za savjetnika za komunalu, a onda je prebačen u gradsku komunalnu firmu Vodovod i kanalizacija. Zaposlen je proljetos.

Angažman u gradskoj firmi Splitska obala pronašao je i Čepin nasljednik Bojan Kralj, inače, tajnik Foruma mladih SDP-a. Direktor Splitske obale potvrdio nam je prije koji mjesec da je Kralj angažiran na određeno.

Splitska obala primila je inače tijekom prošle godine 14 novih zaposlenika, uključujući i direktora. Bonačić ništa sporno nije vidio što je zaposlio šurjaka i bivše kolegice iz Croatia Airlinesa.

Ostaje vidjeti kako će se Kralj snaći u Gradskom vijeću. Čepinu srčanost i angažiranost SDP će vrlo teško nadomjestiti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.