SAD: Pastor Jones najavio spaljivanje 2.998 primjeraka Kurana

Foto: Guliver Image/Getty Images

KONTROVERZNI američki pastor Terry Jones najavio je putem društvenih mreža spaljivanje 2.998 primjeraka svete knjige muslimana, Kurana, 11. rujna ove godine u američkom gradu Tampa, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Na Facebook profilu pastora Jonesa navedeno je će događaj spaljivanja primjeraka Kurana biti organiziran u zapadnoj Tampi, a dane su i upute za sve koji žele prisustvovati događaju.

Međutim, prema pisanju američkih medija, stanovnici navedenog područja ne znaju za najnovije namjere Jonesa. Hector Cartagna koji već nekoliko godina živi u tom mjestu kazao je da ne zna za planiranje navedenog događaja navodeći da se "vjerojatno radi o nekoj zabuni".

Njegove akcije uzrokovale nerede u kojima je stradalo preko 20 ljudi

Prema američkim medijima, navedeni događaj spaljivanja primjeraka Kurana planiran je za 12. godišnjicu napada na WTC koji su se dogodili 11. rujna 2001. godine.

Broj primjeraka Kurana koje pastor namjerava spaliti jednak je broju žrtava napadima. Pastor Jones je u dosadašnjim izjavama medijima tvrdio kako je islam najopasnija prijetnja životu i nacionalnoj sigurnosti u Americi.

Svjetskoj javnosti poznat je i po javnom spaljivanju Kurana na desetu godišnjicu terorističkih napada na SAD. Kontroverzni pastor je 2011. godine spalio kopiju Kurana u centru "The Dove World Outreach" u SAD-u što je izazvalo lavinu protesta diljem islamskog svijeta uključujući Afganistan gdje je poginula 21 osoba.

Jones pripada organizaciji "Media for Christ", koja uglavnom okuplja ekstremiste iz redova slobodnocrkvenih zajednica, a koja je javnosti poznatija po pripremanju kontroverznog filma "Nevinost muslimana" u rujnu prošle godine, koji je izazvao žestoke prosvjede diljem islamskog svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.