Rončević i Biškupić: Sanader nikada nije spominjao Fimi mediju

Foto: Damjan Tadić/Cropix

"BIVŠI premijer Ivo Sanader nikada nije spomenuo Fimi mediju, niti smo čuli da je ona bila marketinška agencija HDZ-a", složno su poručili bivši HDZ-ovi ministri Berislav Rončević i Božo Biškupić, koji su svjedočili na suđenju Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalim optuženima u slučaju Fimi media. 

"Nisam čuo za crni fond HDZ-a, niti mi je bivši premijer Ivo Sanader, kao ni Mladen Barišić, ikada spomenuo Fimi mediju", istaknuo je u nastavku suđenja za tu aferu, bivši HDZ-ov ministar Berislav Rončević.

Rončević je posvjedočio da je prvi put za Fimi mediju čuo 2008. godine kada su mu tu agenciju, kao ministru unutarnjih poslova, predložili suradnici za potrebe kampanje o odgovornom ponašanju u prometu, naglasivši mu kako za taj posao nije bilo potrebno javno nadmetanje. Ugovor u vrijednosti od oko sedam i pol milijuna kuna potpisan je iste godine, a bila je riječ o izradi dva video spota i nekoliko radijskih jingleova.

Rončević je sa suradnjom bio zadovoljan, a Ministarstvo unutarnjih poslova suradnju s Fimi medijom, nastavilo je, istaknuo je Rončević, i nakon njegova odlaska s ministarske funkcije. Mladen Barišić, rekao je Rončević, nikada mu se nije obratio na temu Fimi medije.

Nekadašnji ministar obrane Rončević, inače, još čeka odluku Vrhovnog suda na žalbe u slučaju "Kamioni" u kojem je prije više od dvije godine nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora.

Biškupić za Fimi mediju isto doznao iz medija

Bivši ministar kulture Božo Biškupić nije čuo za crni fond stranke, niti mu je Fimi mediju ikada spomenuo Sanader. Za tu je marketinšku agenciju, kaže, prvi put čuo iz tiska, a u vrijeme dok je on bio na čelu Ministarstva kulture, njegov resor nikada nije surađivao niti s jednom agencijom, naglasio je Biškupić.

"O tome nisam ništa čuo. Agencija koja je vodila skrb o marketingu, pogotovo u predizborno vrijeme se zvala Massol", kazao je Biškupić.


Sanadera čeka i "Planinska"

Na prošlom ročištu za Fimi mediju trebao je svjedočiti bivši ravnatelj Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladineo, no ispričao se bolešću.

Na zahtjev Sanaderovih branitelja, koji su se požalili zbog zgusnutih obveza i u drugim predmetima, sutkinja Ivana Čalić ostavila je mogućnost prilagodbe rasporeda za Fimi mediju kada krene suđenje za Planinsku. "Možemo razmisliti o tome da napravimo jedan tjedan pauzu. O ovom rasporedu rasprava kada krene ovaj drugi predmet, to ćemo vidjeti kada do toga dođe", rekla je Čalić.

U međuvremenu, pripremno ročište za "Planinsku" po drugi je put odgođeno, jer je Sanaderova obrana zatražila spajanje sa suđenjem za Fimi mediju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.