Roditelji djece s invaliditetom traže javnu ispriku Linićeve rastrošne kume zbog vrijeđanja retardiranih osoba

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

RADNI TIM "Pomozimo djeci s invaliditetom" poslao je otvoreno pismo medijima, sisačko moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel i čelnicima SDP-a, u kojem traže javnu ispriku županice zbog izjave u kojoj govoreći kako su joj građani dali po treći put povjerenje na izborima kaže: "Građani moje županije nisu mentalno retardirani niti bolesni!".


"Izjava županice sisačko moslavačke županije Marine Lovrić Merzel u središnjem Dnevniku HRT-a je apsolutno neprimjerena!!!

Zahtijevamo ispriku putem javnih medija gospođe Marine Lovrić Merzel prema osobama s intelektualnim teškoćama i prema bolesnim osobama jer je u kontekstu spominjanja spornih riječi grubo prekršila i uvrijedila te javno osramotila sve građane koji su za nju glasali kao i sve osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjima te bolesne osobe! (Kazneni zakon članak 147 st.1.2 te članak 148.st.1.2)

Isprika putem javnih medija je minimalno što je gospođa županica dužna uraditi i molimo da se ubuduće u kontekstu u kojem se koristila - tim riječima ne koristi, a za obračune sa političkim protivnicima neka koristi primjerene riječi!", poručuje radni tim "Pomozimo djeci s invaliditetom".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.