Reformisti: Idemo na poziciju centra, nećemo koalirati s SDP-om ni HDZ-om

Foto: Hina

SABORSKI zastupnik Reformista Petar Baranović poručio je u srijedu kako su prijevremeni lokalni izbori pokazali da Reformisti generalno vrijede više nego što bi mnogi željeli ili ankete pokazivale.

"U trećoj izbornoj jedinici koja je bastion Narodne stranke Reformista, potpuno očekivano, vrijedimo sasvim dovoljno da možemo pucati i na tri mandata", rekao je Baranović na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Uvjeren je, kaže, da će njegova stranka u političkoj budućnosti Hrvatske biti parlamentarna stranka.

Zadovoljni prijevremenim lokalnim izborima

Dolazak u stranku Vesne Sabolić, skinut će mu, kaže veliki dio posla i tereta. "Reformisti su trenutno u devetoj izbornoj jedinici zastupljeni s dva saborska zastupnika što u mnogome olakšava posao i daje nam za pravo da pucamo na drugu poziciju na tabeli regija Narodne stranke Reformista", kaže Baranović koji tvrdi da je porast članstva u Dalmaciji u punom zamahu.

Reformisti su, kaže Natalija Martinčević, zadovoljni prijevremenim lokalnim izborima, a posebno porukom sa sjevera Hrvatske gdje, tvrdi, postaju vodeća stranka. "U Novom Marofu ujedinjena je desnica izišla sa svojim kandidatom, a kandidat Reformista je izišao zajedno sa četiri kandidata ljevice te u toj situaciji ušao u drugi krug. No ono što je tu puno važnije je činjenica da su Reformisti dobili 20 posto glasova, što je više nego SDP, HNS i HSU zajedno", rekla je Martinčević.


Iako Reformisti imaju od prošlog tjedna tri saborska zastupnika i samim time imaju mogućnost formiranja vlastitog saborskog kluba, poručuju kako to neće učiniti nego će ostati zajedno u klubu sa Novima valom i DC-om.

"Do sada smo dobro surađivali,a ideja nam je da i dalje okupljamo stranke na političkom centru", pojasnila je Martinčević.

"Otvarat ćemo pitanja vezana uz privatizaciju"

"Vlada više nema većinu, no mi ćemo do kraja mandata ove vlade djelovati pozitivno i konstruktivno te podržavati sve dobre prijedloge i zakone ove vlade, ali ćemo i davati konkretna rješenja i prijedloge", rekla je Reformistica Martinčević zadovoljna dosadašnjim radom stranke.

"Naš klub daje konkretne prijedloge provedivih zakona, a naš prijedlog zakona o švicarskim francima dao je nadu da će se ljudi izvući iz dužničkog ropstva", kazala je Vesna Sabolić.

"Otvarat ćemo pitanja vezana uz privatizaciju i gospodarenje državnom imovinom jer smatramo da se tu Pandorina kutija nije niti odškrinula, a kamo li otvorila, obećao je Baranović.

Na parlamentarne izbore, poručuju, idu na poziciji centra, ni s HDZ-om, ni s SDP-om, ali otvoreni za suradnju s pojedincima i strankama na poziciji centra.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.