Radnici Kaštelanskih staklenika pokreću stečajni postupak!

RADNICI Kaštelanskih staklenika sami pokreću stečajni postupak, sindikati protiv dvadesetak zaposlenika Kaštelanskih staklenika tijekom ovog tjedna podnijet će prijedlog Trgovačkom sudu u Splitu za pokretanje stečajnog postupka nad poduzećem radi naplate svojih potraživanja.

Radnici više nemaju strpljenja, a kažu i uvidjeli su da, s obzirom na način vođenja poduzeća, neće biti pomaka u poslovanju i ostvarenju uvjeta za isplatu plaća, pa su odlučili svoje pravo ostvariti na ovaj način. Sindikat se sa odlukom radnika ne slaže, a očito je i da je na toj relaciji došlo do razdora. Potvrdio nam je to i sindikalni povjerenik PPDIV- a Ivica Blažević.

"Izvjesno je da je došlo do razdora. Ja to moram priznati jer su ljudi opravdano nestrpljivi. I ja sam osobno nestrplji, naprosto ja sam ogorčen na sporost državne administracije. Konkretno, svih zainteresiranih ministarstava, ali bez njih nema rješenja", rekao je Blažević koji ističe kako nije vrijeme za stečaj dok se ne riješi prodaje zemljišta splitskoj Zračnoj luci, što bi umnogome riješilo probleme Staklenika.

"Ukoliko Ministarstvo prometa i Ministarstvo financija ne odrade svoj posao, a to je da stave svoj potpis na paket odluka, siguran sam da je problematika Kaštelanskih staklenika izvjesna", izjavio je Blažević.

Dodajmo i kako bi se moglo dogoditi da se stečaj ove tvrtke otvori i po sili zakona. Staklenici su Poreznoj upravi dužni 46 milijuna kuna, a ona im je naplatu svojih potraživanja odgodila za 60 dana, 13. srpnja.

Kaštelansko poduzeće u većinskom državnom vlasništvu duguje svojim zaposlenicima oko 5,6 milijuna kuna, dijelom za plaće, a dijelom na osnovi materijalnih prava što ih ostvaruju iz kolektivnog ugovora.

Staklenici su prošlu godinu poslovali s gubitkom od 36,6 milijuna kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.