Puljak o kadroviranju u Banovini: Baldasar šalje krivu poruku!

Foto: Facebook

MARIJANA PULJAK, nositeljica najjače nezavisne liste u splitskom Gradskom vijeću, jutros je na Facebooku prokomentirala kadrovska rješenja gradonačelnika Ive Baldasara, koji je na savjetničkoj plaći u Banovini zadržao Kerumove zamjenike Juru Šundova i Anđelku Visković. 

Puljak: Ovo nije dobar početak

"Nakon razgovora s gradonačelnikom, njegovih izjava i prvih poteza, bili smo uvjereni da žele pokrenuti grad u pravom smjeru. Međutim, odabrana i najavljena kadrovska rješenja nisu dobar početak. Odgovornost je gradonačelnika da bira svoje suradnike, no na ovaj način šalje krivu poruku građanima, koji su jasno rekli da žele promjene u svom gradu, a u suprotnosti je s načelima za koja se mi zalažemo", napisala je Puljak.

Da se zaključiti da je razočarana razvojem situacije u Gradskom vijeću Splita i evidentnom nakanom gradonačelnika Baldasara da Keruma i HGS prevede na SDP-ovu stranu i tako ostavi HDZ i njegove desne satelite na osami bez izgleda da na bilo koji način zagorčaju idilu u Banovini u iduće četiri godine.

Baldasarov račun: 4 + 3 = 5 + 2

To je, dakako, nespojivo i listi Marijane Puljak, ali sasvim sigurno i ljudima don Ivana Grubišića, koji su se isprva nametnuli kao logični Baldasarovi partneri. Četiri, odnosno, tri vijećnika, uz 11 SDP-ove koalicije činili su se kao sve što Baldasaru treba za sigurnu vladavinu. On se, pak, odlučio za drugačiju računicu. Bolje uzeti Kerumovih pet i dva s liste Anđelke Visković. To je opet sedam. A Jure Šundov i Viskovićka na plaći u Banovini siguran su zalog da neće biti nekakvih nepotrebnih iznenađenja, kakva su se, možda mogla očekivati u slučaju Puljak i liste don Ivana.

Oboje su, naime, inzistirali na tome da će podržati programe, a ne stranke. Što bi se onda dogodilo kada bi Baldasar namjerio na nešto njima neprihvatljivo? Novi splitski gradonačelnik iskusan je turistički radnik i račundžija. Uostalom, i zamjenici Goran Kovačević i Aida Batarelo naučili su na brojke. On kao bankovni analitičar, ona kao vlasnica knjigovodstvenog servisa. 

Je li Baldasar prevario svoje birače?

U novoj podjeli snaga u Banovini, SDP je odlučio igrati na sigurno, ali i politički nevjerodostojno.

Ono što će nesuđenim partnerima i njihovim biračima biti nespojivo, Baldasaru je očito bilo sasvim logično i normalno, jer posao Šundovu i Viskovićki ponudio je praktično čim je uskočio u gradonačelničku fotelju.

Pitanje je samo što će reći svi oni koji su "starom njemačkom dizelu" Ivi dali glas, a to su, podsjetimo, i birači Marijane Puljak i don Ivana Grubišića. Nema sumnje da i velikom dijelu SDP-ovog biračkog tijela, ova reinkarnacija Kerumove vlasti u mandatu SDP-ovog gradonačelnika, neće biti po volji.

I još nešto. Ovakva slizanost aktualne i bivše vlasti navodi na još jedno pitanje. Kakva je to Kerumu oporba u Gradu Splitu bio SDP kada se na ovakav način vrši tranzicija vlasti? Je li Baldasar prevario svoje birače?  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.