Primorsko - goranska županija: U provedbi 50 projekata EU vrijednih 30 milijuna eura

Foto: PGŽ

NA REDOVNOJ konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji,  župan Zlatko Komadina osvrnuo se na provedbu edukacija o korištenju fondova Europske Unije. 

"Kroz Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima organizirali smo niz radionica o korištenju fondova EU. Tih 9 predavanja obradit će pripremu projekata za financiranje iz fondova Europske Unije, vještine upravljanja projektom, komuniciranje s javnošću i druge teme", rekao je Komadina.

Kako bi što više ljudi sudjelovalo u edukaciji, sva predavanja odradit će se paralelno na tri lokacije: otoci, Gorski Kotar i priobalje. 
 
"U provedbi je trenutno oko pedeset projekata EU, vrijednih oko 30 milijuna eura. Imamo i niz projekata koje ćemo tek kandidirati za korištenje fondova EU. Najveći je sanacija jame Sovjak u vrijednosti od 80 milijuna eura", dodao je Komadina.
 
Zamjenik župana Marko Boras Mandić otvorio je temu INE. INA je organizirala tri posjeta koking postrojenjima u Bilbau, Kanadi i Houstonu. "Nova koksara se u Primorsko-goranskoj županiji neće raditi", rekao je Boras Mandić. Što se tiče koking postrojenja, kao što je ono u Houstonu, radi se o čistoj i prihvatljivoj tehnologiji.
 
U tom postrojenju i oko njega nema prašine ili štetnih čestica u zraku. U neposrednom okruženju postrojenja su stambene četvrti i obalni pojas. Cilj Primorsko-goranske županije je modernizacija INE, a ako se nusproizvode proizvodnje može pretvoriti u koks bez zagađenja i kršenja propisa, to nam je prihvatljivo. "Interes nam je sačuvati svako radno mjesto, pa tako i ono u rafineriji", zaključio je Boras Mandić.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.