Prilika za nove tvrtke: HAMAG Invest predstavio program "EU početnik"

 Ilustracija: scx.hu

HRVATSKA agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST) i Europski investicijski fond (EIF) predstavili su jamstveni program EU početnik, namijenjen subjektima malog gospodarstva koji posluju do dvije godine. Ovaj program realiziran je u sklopu potpisanog  sporazuma o kontra jamstvima unutar Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije Europske unije (CIP).

Cilj ovog sporazuma je pružanje podrške malom i srednjem poduzetništvu u Republici Hrvatskoj te veća dostupnost poduzetničkih kredita njihovim korisnicima kao i daljnje poticanje poduzetnika početnika, priopćeno je iz Agencije.
 
U okviru programa EU početnik izdaju se jamstva za pokriće dijela glavnice kredita subjektima malog gospodarstva koji posluju do 24 mjeseca uz kontra jamstvo EIF-a kao reosiguranje. Ovo financiranje ima koristi od jamstva izdanog u okviru Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije Europske unije. EIF će za svako jamstvo koje HAMAG INVEST izda novim poduzetnicima, osigurati kontra jamstvo u iznosu od 50%, čime se u značajnoj mjeri smanjuje rizik cjelokupnog portfelja HAMAG INVEST-a. Vrijedi istaknuti kako su ciljna grupa Jamstvenog programa EU početnik i žene poduzetnice.
 
“Zadovoljstvo mi je potpisati ovaj ugovor o kontra jamstvima unutar Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije s HAMAG INVEST-om kako bi se pružila podrška sektoru malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Time će se bankama omogućiti ubrzano povećanje plasmana kredita sektoru za malo i srednje poduzetništvo, pomažući poduzetnicima u razvoju njihova poslovanja i pogodujući razvoju nacionalnog gospodarstva”, izjavio je prilikom predstavljanja jamstvenog programa EU početnik, Gunnar Mai, direktor Programa za konkurentnost i inovacije u Europskom investicijskom fondu.
 
Detalje o programu EU početnik možete pronaći na linku.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.