Prijavljen bivši direktor slavonskobrodskog Komunalca Tihomir Filajdić

Foto: komunalac-sb.hr

BIVŠEG direktora slavonskobrodskog komunalnog poduzeća Tihomira Filajdića policija je prijavila za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju jer je navodno naručivao nepotrebne projekte, naplaćivao korištenje osobnog automobila iako je imao službeni te nepravovremeno provodio odluke društva, zbog čega je Komunalac morao platiti veći porez.

Ne navodeći ime osumnjičenog policija je izvijestila da je direktor Komunalca od listopada 2012. godine do siječnja 2013. naručio izradu projekata vrijednih više desetaka tisuća kuna, premda za takvim projektima nije bilo realne potrebe. Naručeni projekti plaćani su unaprijed, ali to nije evidentirao u poslovnim knjigama društva.

Uz to u razdoblju od svibanja 2012. do lipnja 2013. prikazivao je korištenje privatnog automobila za službena putovanja, bez odobrenja i znanja tog trovačkog društva, iako je istovremeno na raspolaganju imao službeni automobil.

Policija ga tereti i da je propustio pravovremeno provesti odluke društva o uporabi dobiti, odnosno odluku o povećanju temeljnog kapitala tvrtke, zbog čega je Komunalac morao platiti znatno veći iznos poreza na dobit nego da je odluka provedena u sudskom registru.

Policija ne navodi ukupan iznos štete, navodeći tek da je trgovačko društvo oštećeno za nekoliko stotina tisuća kuna.

Direktor Komunalca Pero Jelinić izjavio je da u tvrtki nemaju spoznaja o podizanju kaznene prijave. Na upit da li je u Komunalca provođena istraga Jelinić je samo kratko odgovorio da to ne može komentirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.