Predstavljanje Zaklade Nacionalne i sveučilišne knjižnice za pomaganje programa i inovacija

Foto: Google Street View

U GLAVNOM predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, večeras će biti svečano predstavljena Zaklada NSK, utemeljena radi promicanja hrvatske kulture i znanosti.

Zaklada Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu svojim će djelovanjem potpomagati programe i inovacije na području razvoja knjižničarstva, nagrađivati kvalitetne radove iz područja književnosti te poticati stvaralaštvo mladih. U tu su svrhu osmišljena dva programa: Knjižnice i knjižničari te Nagrada Anđelko Novaković, ističu iz NSK-a.

Program Knjižnice i knjižničari bavit će se novčanim potpomaganjem razvojnih projekata vezanih uz knjižnice i knjižničarsku zajednicu, stipendiranjem daljnjega obrazovanja i stručnoga usavršavanja knjižničara i drugih informacijskih stručnjaka, poticanjem inovacija u knjižničarskoj struci te djelovanjem u očuvanju i promicanju trajnih vrijednosti hrvatske kulturne i znanstvene baštine.

Nagrada Anđelko Novaković nosi ime uglednoga pjesnika, esejista i književnoga kritičara, koji je svojim predanim radom zadužio hrvatsku književnost i kulturu u cjelini. Nagrada je utemeljena s namjerom poticanja literarnoga stvaralaštva i nagrađivanja vrijednih književnih ostvarenja mladih.

Članovi su Zakladne uprave dr. sc. Petar Piskač (predsjednik), akademik Velimir Neidthart (zamjenik), dr. sc. Antun Vujić, dr. sc. Ante Žužul te Dunja Seiter-Šverko, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.