Predsjednik HSP-a zapovjedio "opću mobilizaciju" pravaša

Foto: Hina

HRVATSKA stranka prava (HSP) priopćila je u srijedu da i dalje podržava ideju Saveza za Hrvatsku, koji se raspao nakon neuspjeha njihovog predsjedničkog kandidata, no da će kao, kako ističu, stožerna pravaška stranka samostalno izaći na izbore.

> Kujundžić potvrdio raspad Saveza za Hrvatsku

Na predsjedništvu stranke održanom u Zagrebu u utorak zaključeno i da će se konvencija stranke održati 28. veljače, kada će biti iznesene osnovne smjernice programa za parlamentarne izbore. U priopćenju se također navodi da je predsjednik stranke Daniel Srb uputio poziv "svim iskrenim pravašima da se vrate u 'dom svih pravaša' i priključe Hrvatskoj stranci prava, jedinoj relevantnoj snazi na pravaškoj sceni".

Predsjednik HSP-a zapovjedio je “opću mobilizaciju” Hrvatske stranke prava na svim razinama, kaže se u priopćenju.

Savez za Hrvatsku napustile su nedavno HDSSB i Obiteljska stranka, a predsjednik Hrvatske zore Milan Kujundžić u utorak je potvrdio da se taj savez osam stranaka raspada poručivši kako je bila riječ tek o pokušaju koji nije dao rezultat. U tom savezu su uz HDSSB, Obiteljsku stranku, Hrvatsku zoru i HSP, bile i Akcija za bolju Hrvatsku (ABH), Autohtona-Hrvatska seljačka stranka (A-HSS), Pokret za uspješnu Hrvatsku (HRAST) i Zavjet za Hrvatsku (ZZH).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.