Pomahnitali napadač pucao po kampusu u Seattleu, jedan mrtav, troje ozlijeđenih

Screenshot: YouTube

JEDNA osoba je poginula, a tri su ozlijeđene u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak popodne kada je pomahnitali napadač ušao u zgradu američkog kampusa na Seattle Pacific Universityju, piše Washington Post.

Jedan student uspio je napadača poprskati suzavcem u trenutku kad je ovaj ostao bez metaka i pokušavao ponovo napuniti pištolj. Nakon toga pridružili su mu se drugi studenti i napadača držali do dolaska policije koja ga je ubrzo pritvorila.

Žrtve su odmah prevezene u bolnicu s ozljedama koje su okarakterizirane od lakših pa do po život opasnih ozljeda.



20-godišnji mladić proglašen je mrtvim u Harborview Medical Centreu. Jedna ženska osoba zadobila je po život opasne ozljede. Druge dvije žrtve, muškarac i žena, u stabilnom su stanju.

"Ovo je tragičan trenutak za Seattle, ali i za Ameriku", rekao je gradonačelnik Seattlea Ed Murray.

Pucnjava se dogodila nešto prije 15:30 sati po lokalnom vremenu u zgradi za znanost i inženjerstvo. Zgrada je ostala zaključana 90 minuta nakon pucnjave, a sva večernja predavanja su otkazana.

Predsjednik sveučilišta, Daniel J. Martin, održao je emotivnu konferenciju za novinare u kampusu u četvrtak navečer. Izjavio je da mu je "puklo srce" kada su mu rekli za pucnjavu. Rekao je da će održati misu za sve stradale.

Seattle Pacific University osnovano je 1891. godine i broji oko 4200 studenata.

U prvim trenucima vladala je konfuzija oko broja stradalih, a policija je nakon uhićenja napadača kratko tragala za dodatnim sumnjivcem, ali ubrzo su ustanovili da je napadač sam sudjelovao u krvavom zločinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.