Policija upala u Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Screenshot: HRT

MILAN BANDIĆ i njegovi suradnici nisu jedini kojima se danas bave istražitelji. Policija je danas poslijepodne upala i u Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Kako javlja HRT, policija je oko 13 sati ušla u prostorije NCVVO na temelju istrage koju provodi DORH započete nakon prijave Upravnog vijeća NCVVO-a zbog sumnji na nezakonito poslovanje centra.

Podsjetimo, na sumnje u kriminal upozorila je nova ravnateljica Centra Maja Jukić. U izvještaju kojeg je Jukić predala ministru znanosti, obrazovanja i sporta Vedranu Mornaru spominju se, između ostalog, preskup najam prostora, fiktivni ugovori, enormni putni troškovi i nezakonito plaćanje vanjskim suradnicima, visoki troškovi usluga mobitela i održavanja automobila. Ukupno je sporno više od 11 milijuna kuna.

Bivši ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Goran Sirovatka smijenjen je u svibnju 2013. zbog niza nepravilnosti koje su otkrivene u radu te institucije.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar potvrdio je prije nekoliko dana da su Državnom odvjetništvu prijavljene sumnje u kriminal pri provođenju mature.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.