Policija našla tijelo dječaka, morali spašavati oca koji se bacio u jezero

Foto: mnovine.hr/MUP, Galerija: emedjimurje.hr

MEĐIMURSKA policija kratko je izvijestila kako je u jezeru HE Donja Dubrava u 18,13 sati pronašla tijelo djeteta.

Iz policije bez prepoznavanja nisu željeli potvrditi da se radi o nestalom dječaku. No, dječaka je identificirao njegov stric koji je bio prisutan poslijepodne prilikom izvlačenju tijela iz jezera i tako potvrdio strašne sumnje. Stric je briznuo u plač te zavapio: "Bože, Bože, zašto si to napravila?", prenosi medjimurje.hr.

Oko 21 sat završen je očevid državnog odvjetnika i kriminalista PU međimurske nakon čega je tijelo  petogodišnjeg Patrika prevezeno na obdukciju Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu.

Glasnogovornik Policijske uprave međimurske Radovan Gačal potvrdio je da je proveden očevid te će nad tijelom dječaka sutra biti napravljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Otac se bacio u jezero

Na mjesto događaja, došao je i otac malog Patrika Valentin Fogadić koji se bacio u jezero zazivajući djetetovo ime. Nakon što su ga iz jezera izvukli policajci, brigu o njemu preuzeli su pripadnici hitne medicinske službe, javlja emedjimurje.hr

Tijelo je nađeno nizvodno od marine Prelog, a uočio ga je slučajni prolaznik.

Kako javljaju mnovine.hr, slučajni je prolaznik na nasipu našao tragove prema kojima se činilo da je automobil sletio u vodu. Alarmirao je policiju koja je odmah ogradila mjesto i krenula s potragom. Oko 45 minuta nakon toga opet je slučajni šetač na akumulacijskom jezeru HE Donja Dubrava gotovo u visini "Cirkovljanske grabe" primijetio da na jezeru pluta mrtvo tijelo.

Ronioci su locirali i automobil na oko 6 metara dubine, no sve daljnje radnje uslijedit će ujutro. Tada će izvaditi automobil.

Potraga za Ivanom se nastavlja. Ne zna se je li njezino tijelo u automobilu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.